Acasă Informaţii Româna interactivă Publicaţii Referinţe ÎNTREABĂ!
  26 Februarie 2021 Consultaţii terminologice la tel. 29.58.98. Gratuit!  
  ÎNTREABĂ!

  Răspunsuri:


2012-02-29
Ольга
levitscaya@mail.ru
Intrebarea
Добрый день! Скажите пожалуйста где в г.Кишиневе можно приобрести русско-румынский железнодорожный словарь в печатном и электронном виде. Какова стоимость словарей? Спасибо С уважением Ольга Левицкая
Raspuns
Puteţi procura Dicţionarul feroviarului numai în formă tipărită la sediul CNT sau în unele librării din Chişinău.


2012-02-22
Ion
vigetanb@rambler.ru
Intrebarea
am avut un magazin pe o adresa, iar acuma lam trecuta pe alta adresa (in alta parte) - vreau sa scriu un anunt la adresa veche a magazinului precum ca ne ne aflam pe adresa noua, dar nu stiu cum corect de formulat. multumesc
Raspuns
Avem o nouă adresă! Ne găsiţi aici: str. ..... 


2012-02-21
Veronika
cveronica@mail.ru
Intrebarea
Buna ziua, am o inrebare care ma chinuie de mai mult timp....Sunt originara din UKR, am facut studiile superioare in RM. Diploma a fost eliberata sub numele de familie asa cum ma scriam la scoala romina din UKR, cu "Ch".Permisul de sedere am primit tot cu familia combinata cu literele "Ch", pe timpul anului 1999-2003 (cind eu ma aflam la studii) nu era nevoie de pasaport international, se treceau hotarele liber. Dupa finalizarea studiilor, am ramas in RM si am primit permis de sedere permanent facut la baza pasaportului international UKR, dar deja cu inceputul numelui de familie a literei "K". Codul fiscal s-a atribuit tot acel care si a fost de la primul permis de sedere. Intrebarea mea consta in aceea: "Cum pot dovedi ca numele persoanei din diploma este tot acea actuala?"
Raspuns
Vă putem elibera un certificat de identificare e numelui de familie.


2012-02-13
Andrei Cojocaru
andrei@aqa.md
Intrebarea
Bună ziua. Îmi puteţi vă rog da indicaţii referitor la surse bibliografice unde aş putea găsi informaţii la subiectul "migrării conceptuale în limbajul politic" sau pur şi simplu unele informatii despre termenii nomazi/migratori şi despre migrarea conceptelor. Mersi.
Raspuns
Avem un articol foarte nou la acest subiect (la sediul CNT), dar puteţi găsi informaţii si pe internet, căutând cu ajutorul sintagmelor migrarea termenilor/conceptelor sau împrumuturi interdisciplinare.


Next      
Căutarea întrebărilor

Astăzi este:
26 Februarie 2021


Căutarea întrebărilor
după cuvîntul-cheie:
Les mots sont des idées.     (Anatole France)
Centrul Naţional de Terminologie, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 180, Chişinău, Republica Moldova, MD-2004
tel : (00373 022) 29.57.34, 29.58.98
fax : (00373 022) 29.57.34