Acasă Informaţii Româna interactivă Publicaţii Referinţe ÎNTREABĂ!
  26 Iulie 2017 Consultaţii terminologice la tel. 29.58.98. Gratuit!
  Agenda

2010-02-21
   dzUniunea Latină stimulează traducerile bune

Uniunea Latină, organizaţie guvernamentală care reuneşte 37 de state de limbă naţională sau oficială neolatină, a anunţat lansarea oficială a celei de a opta ediţii (2009) a Concursului de Traducere Tehnico-Ştiinţifică în limba română.Iniţiat în 2001 de către Uniunea Latină în colaborare cu asociaţiile naţionale de terminologie din România şi din Republica Moldova, acest concurs are la bază două necesităţi fundamentale ale activităţii lingvistice din aceste ţări:

asigurarea unei prezenţe cât mai semnificative a limbii române în cadrul comunicării specializate;

stimularea profesiunii de traducător de texte tehnico-ştiinţifice.

Concursul este destinat traducătorilor din România şi Republica Moldova. Scopul acestei competitii consta în relevarea importanţei activităţii de traducere în diferite domenii: economic, tehnic, juridic, ştiinţific, medical etc.Juriul a şi început analiza lingvistică şi ştiinţifică a lucrărilor prezentate. Verdictul juriului va fi cunoscut în mai, când va avea loc manifestarea de premiere.

Nu dispunem de imagine!

Limba este mijlocul prin care ne arătăm cunoştinţele şi cugetările noastre...     (Ion Heliade Rădulescu)
Centrul Naţional de Terminologie, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 180, Chişinău, Republica Moldova, MD-2004
tel : (00373 022) 29.57.34, 29.58.98